Külföld

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Ferenc pápa üzenete a XXXII. ifjúsági világnapra

2017.03.31. 11:26

Vatikán – Az idei ifjúsági világnapra, virágvasárnapra írt pápai üzenet témája: „Nagy dolgokat tett velem a Mindenható” (Lk 1,49).

Tovább olvasom

Angers-i cserediákok szakmai gyakorlaton a Gödi Piaristáknál

2017.01.20. 10:25

Göd – Január második hétvégéjén érkeztek és február elejéig maradnak a gödi piaristáknál szakmai gyakorlaton egy francia szakképzési centrum diákjai. A tanulókat a Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Gödi Piarista Kft. közös projektjében fogadta az Erasmus+ program keretében.

Tovább olvasom

Vándorlók és menekültek világnapja

2017.01.12. 10:44

Az irgalmasság rendkívüli jubileumát (szentévét) kihirdető bullában arra emlékeztettem, hogy „vannak pillanatok, amikor még sürgetőbb meghívást kapunk arra, hogy tekintetünket az irgalmasságra szegezzük, annak érdekében, hogy mi magunk is az Atya cselekvésének hatékony jeleivé váljunk” (Misericordiae vultus, 3).

Tovább olvasom

Angyalváró - Cipősdobozgyűjtés erdélyi gyerekeknek

2016.12.02. 12:13

Budapest – A Pálferi Karitász, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, valamint a Magyar Cserkészszövetség idén is Böjte Csaba gyermekeinek gyűjt ajándékokat. Céljuk 500 db cipősdoboz, tele kedves, figyelmes és örömteli meglepetéssel. Az ajándékokat ismét személyesen viszik el a szervezetek képviselői Erdélybe és ott lesznek december 17-én Parajdon az Angyalváró ünnepségen, ahol a 2500 gyermeknek a megszervezett műsoron kívül ők is készülnek játékokkal, programokkal.

Tovább olvasom

Nem sérült meg senki a robbanásban az Ökumenikus Segélyszervezet afganisztáni munkatársai közül

2016.11.14. 10:14

Afganisztán – Bár az Ökumenikus Segélyszervezet Mazar-I-Sharif-i irodája két kilométerre található a november 10-én, éjszaka történt robbantás helyszínétől, az ingatlan összes ablaka betört a hatalmas erejű detonációtól. A segélyszervezet irodájának helyi vezetője arról tájékoztatott, hogy bár anyagi károk keletkeztek, a legfontosabb, hogy a munkatársaknak sem az irodában, sem egyéb tartózkodási helyükön nem esett baja a német konzulátust ért robbantásos merénylet miatt.

Tovább olvasom

Szombathelyről Rómába a Karitásszal

2016.11.14. 09:34

Róma – Megérkeztek Rómába a magyar zarándokok 40 fős csoportja, akik Ferenc pápa hívására keltek útra Szombathelyről a Karitász szervezésében.

Tovább olvasom

Már közel ötven Kárpát-medencei közösség küldött követ Pannonhalmára az épülő felvidéki plébániához

2016.10.28. 13:40

Pannonhalma – A szervezők sem gondolták, hogy ennyi szándék, hit, jóakarat fog a Pannonhalmi Főapátságban összegyűlni az idehozott és áldásra kért kövek, mint élő kövek formájában.

Tovább olvasom

Tényfeltáró úton járt a felszabadított Bartillában és Hamdaniyában az Ökumenikus Segélyszervezet

2016.10.28. 12:15

Irak – Bár a címben említett városokat hivatalosan felszabadították, az Iszlám Állam néhány itt maradó mesterlövészével még akadnak küzdelmek a frissen visszafoglalt városokban. A közelből még rendszeresen hallani egy-egy aknarobbanást és sorozatlövések zaját. Súlyosan megrongálódott, felgyújtott és belülről szétvert ingatlanok ezrei, az épebben maradt házakban pedig bombacsapdák fogadták a nagyrészt egyházi vezetőkből álló küldöttséget.

Tovább olvasom

Súlyos harcok keresztény települések felszabadításáért

2016.10.25. 10:53

Észak-Irak, Erbil – Bartilla után újabb keresztény város szabadult fel Észak-Irakban. Szombaton Batnaya település és környéke, így az olajtárolók fölött is átvette az irányítást az iraki hadsereg.

Tovább olvasom

Országos adománygyűjtést indított iraki munkájának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet

2016.10.19. 13:16

Az Erbilben a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával állandó helyi képviseletet fenntartó magyar szervezet adománygyűjtésével a Moszult érintő háborús események elől menekülő, elsősorban keresztény és más kisebbségeket kívánja segíteni.

Tovább olvasom

Gyűjtés az atyhai templom újjáépítésére

2016.09.22. 10:35

Székelyföld – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet a Hargita megyei Atyha településen villámcsapás következtében leégett templom újjáépítésére, a felajánlásokat a Szeretetszolgálat OTP Banknál vezetett 11784009-20201739 számú számlájára várják. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet hozzájárulni a gyűjtéshez, az adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalásra nyílik lehetőség.

Tovább olvasom

Green Exercise - Aktív turisztikai termékek fejlesztése a szlovén-magyar határtérség kulturális és természeti értékei ismertsége növelése érdekében

2016.09.16. 09:18

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság vezette konzorcium egymillió euro értékű fejlesztési forrást használ fel kilenc zöld park, és egy szálláshely létrehozása mellett a szlovén-magyar határtérség ökoturisztikai szolgáltatásainak komplex fejlesztésére. A fejlesztések az egészséges életmód, a mozgás fókuszba állításával a turizmus élénkülését és a helyben élők életminőségének javulását egyaránt szolgálni fogják.

Tovább olvasom

Átadták a kiblawani piarista iskola új kosárlabdapályáját

2016.09.13. 12:02

Fülöp-szigetek – Májusban indult útjára az az adománygyűjtési kampány, amelyet a magyar rendtartományon belül Urbán József piarista szerzetes, korábbi tartományfőnök és iskolaigazgató kezdeményezett a Fülöp-szigeteken található Kiblawan piarista iskolájához tartozó kosárlabdapálya felújítására. Az akció sikeresnek bizonyult: közel 4.470 euro gyűlt össze a piarista oktatási intézmények és magánszemélyek jóvoltából június végére, amelyből szeptemberre teljesen újjáépült a kosárlabdapálya.

Tovább olvasom

Ferenc pápa Pedro Aguadót a Katolikus Nevelés Kongregációjának tanácsadójává nevezte ki

2016.08.30. 13:05

Vatikán – A szentatya, Ferenc pápa a Piarista Rend általános elöljáróját, Pedro Aguadót a Katolikus Nevelés Kongregációjának tanácsadójává nevezte ki a 2016–2021 közötti ötéves időszakra. A generális atya ezt a Szentszék által kért szolgálatot egy másik megbízatásával párhuzamosan végzi majd, ő tölti be ugyanis a Legfőbb Szerzeteselöljárók Uniójában a nevelési bizottság elnöki tisztét.

Tovább olvasom

Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet az olaszországi földrengés károsultak javára

2016.08.25. 12:53

Az egész világ döbbenten szembesül a már eddig is több száz halálos áldozatot követelő súlyos természeti katasztrófa pusztításának képeivel. Az Ökumenikus Segélyszervezet is szeretne lehetőséget teremteni a magyar lakosság szolidaritásának kifejezésére.

Tovább olvasom

„Isten nélkül nem értem volna el semmit” – Elhunyt Bud Spencer

2016.06.28. 13:11

Róma – 86 éves korában elhunyt Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, a spagettiwesternek és a Piedone-filmek feledhetetlen alakja. A pofonjairól híres színész egész életét mély hite hatotta át, ahogy maga is vallotta: „Isten nélkül semmit nem értem volna el. Odaát találkozunk.”

Tovább olvasom

Szalim - Krakkói terepszemle

2016.06.15. 11:32

Lengyelország – 2016 júliusában az egész világ, vagy legalább is a világ keresztény fiataljai Krakkóra figyelnek, hiszen ott szervezik meg a 16. Ifjúsági Világtalálkozót. A Szalim kis csapatával rövid látogatást tett Krakkóban, hogy a felmérjék a terepet.

Tovább olvasom

A háború sem állítja meg a szalézi nyári oratóriumot

2016.06.15. 11:25

Szíria – Több mint öt éve dúl a véres háború Szíriában. Katonák és politikusok több fronton is folytatják sajátos céljaik elérését a közjó rovására. És mégis vannak olyanok, akik még náluk is makacsabbak: ők a szaléziak, akik elhatározták, hogy idén nyáron is napközi oratóriumi tevékenységeket kínálnak a mártír város, Aleppó fiataljainak.

Tovább olvasom

Szalézi játéktár okostelefonra

2016.06.09. 11:52

Belgium – A Don Bosco Youth-Net nemzetközi nonprofit szervezet egy okostelefonra és táblagépre telepíthető játékgyűjtemény alkalmazást fejlesztett ki. Az applikáció több mint 240 játék egyedülálló gyűjteménye, amely a játékos csoportfoglalkozásokat segíti. Az alkalmazás egy szórakoztató és interaktív eszköz, amit az animátorok és ifjúsági vezetők számára fejlesztettek ki, és ifjúsági csereprogramok, nyári táborok vagy képzések során használható, valamint játékötleteket ad a csoportjátékoknál ifjúsági klubokban, iskolákban és oratóriumokban.

Tovább olvasom

175 évvel ezelőtt „Don Bosco” lett

2016.06.09. 11:49

175 évvel ezelőtt, 1841. június 5-én Torinóban, az érseki kápolnában a torinói érsek kezét Giovanni Bosco fejére tette és pappá szentelte őt. Huszonhat éves volt, és „Don Bosco” lett belőle. „Nagy álmának” első szakaszát végrehajtotta.

Tovább olvasom

Boldog Kalkuttai Teréz anya

2016.03.16. 12:17

Istenünk, te Kalkuttai Boldog Teréz anyát arra hívtad, hogy a kereszten szomjazó Fiad szeretetére a legszegényebbek iránt való áldozatkész szeretettel válaszoljon. Közbenjárására add, hogy szenvedő testvéreinkben mi is Krisztust lássuk és szolgáljuk. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Tovább olvasom

The Priests - A három éneklő pap története

2015.09.16. 14:33

A The Priests - A három éneklő pap nevű formáció alaposan felforgatta mind a könnyű-, mind a komolyzenei életet az elmúlt években. Az Észak-Írországból származó római katolikus papokból álló trió először az Egyesült Királyságban szerzett platinalemezével került a figyelem közzéppontjába.

Tovább olvasom
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon