Tudomány

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Kovács Mihályra, az első informatikatanárra emlékeztek Szegeden

2016.11.21. 09:43

Szeged – 2016. november 10-én, Szegeden, a Piarista Rend Magyar Tartománya és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az NJSZT Informatika Történeti Kiállításának helyet adó Szent-Györgyi Albert Agorában minikonferenciával és tárlatvezetéssel emlékezett a 100 éve született Kovács Mihály tudós piarista szerzetes-tanárra.

Tovább olvasom

Pénz és örök élet

2016.10.19. 08:06

Budapest – Október 20-án 19 órakor folytatódik a Pénzből érték elnevezésű Képmás-est sorozat a Várkert Bazárban. Az estek témái a pénz és mai életünk, kultúránk kapcsolata. A cél, hogy korunk annyit használt, de talán sokszor nem a helyén kezelt fogalmát, a pénzt körbejárjuk és szakértőkkel, ismert emberekkel, művészekkel próbáljuk helyre tenni szerepét az életünkben, hogyan teremthetünk a pénzből valódi értéket.

Tovább olvasom

Az irgalmasság jelentősége a kereszténység fényében

2016.09.23. 13:15

Budapest – Minden évnek megvan a maga feladata és üzenete: a 2016-os év az irgalmasság éve a kereszténységben – ebben az évben tehát erre az erényre kellene a legjobban odafigyelnünk. Sokan azonban nem tudják, mit is jelent pontosan ez a fogalom. Váradi Tibor vallásbölcsész előadása különböző szempontok alapján világítja meg a témát, illetve hogy miként lehet az irgalmasság 7 testi és 7 lelki cselekedetét a mindennapokban egymás felé gyakorolni.

Tovább olvasom

Inspiráló és interaktív műhelykonferencia a vezetésről

2016.09.22. 14:05

Budapest – Vezess ott, ahol vagy. - szól a GLS szlogenje nemcsak a nagyvállalatok vezetőinek, hanem a civil szféra, a család, a közszolgálat, az oktatás és a gyülekezetek irányítóinak is. A GLS (Global Leadership Summit) Nemzetközi Vezetői Konferencia egy olyan világszínvonalú esemény, amely segítséget nyújt a résztvevőknek, hogy jobb, eredményesebb vezetővé váljanak.

Tovább olvasom

Izgalmas levéltári projekt iskolásoknak a reformációról

2016.09.22. 13:15

A reformáció 500. jubileumára a Reformáció MNL projekt keretén belül levéltár-pedagógiai programot indít 2016 októberétől a Magyar Nemzeti Levéltár, csatlakozva a Reformáció 500 emlékévhez. Az Utazás Wittenbergbe projektet szeptember 21-én ismertették a szervezők.

Tovább olvasom

A jelenbe hozzuk a Biblia üzenetét! - Beszélgetés az Evangélikus Biblikus Szabadegyetem oktatóival

2016.09.19. 09:39

Budapest – Az Evangélikus Biblikus Szabadegyetem az egyik legjobb példa arra, hogy a Szentírás hiteles és érthető értelmezésére mekkora az igény. A mindenki számára nyitott kurzus első féléve ugyanis már indulásakor több mint telt házas rendezvénnyé nőtte ki magát. A szeptember végén induló őszi kurzus megújult tematikával, de hasonlóan izgalmas előadásokkal várja az érdeklődőket. A szabadegyetemről az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanáraival, a kurzus oktatóival, Varga Gyöngyivel, Korányi Andrással és Kőszeghy Miklóssal az evangelikus.hu munkatársai beszélgettek.

Tovább olvasom

Az Evangélikus Biblikus Szabadegyetem őszi kurzusa

2016.09.16. 13:19

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatói várnak minden érdeklődőt az Evangélikus Biblikus Szabadegyetem őszi kurzusára, amelyen tudományos igényességgel és a Biblia iránti hagyományos evangélikus elköteleződéssel kínálnak lehetőséget ismeretszerzésre és ismeretbővítésre.

Tovább olvasom

Család és Karrier? - Neves előadókkal indul az őszi félév

2016.09.09. 10:40

Budapest – A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2012-ben indította el népszerű előadás-sorozatát "Család és Karrier?" elnevezéssel. Azóta minden év tavaszán és őszén megszervezik ezt az eseményt többek között olyan neves előadókkal, mint Bagdy Emőke, Pál Ferenc atya, Mihalec Gábor, Almásy Kitti, Böjte Csaba, Kozma-Vízkeleti Dániel, Belső Nóra és Purebl György. Előadásaikon párválasztási, párkapcsolati témákat járnak körbe és kiemelten foglalkoznak a gyermekvállalás/karrierépítés összeegyeztethetőségének kérdésével.

Tovább olvasom

A győri Apor-iskola elismert tehetségforrás

2016.06.15. 10:41

Győr – A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem minden évben felméri a felvett középiskolások belépéskori tudásszintjét és nyomon követi tanulmányi előmenetelét. Ehhez kapcsolódóan a BME Tehetségsegítő Tanácsa 2016 tavaszán bővíti a középiskolákkal kapcsolatos programjait, kiemelt figyelemmel szemlélve azokat az intézményeket, ahonnan az egyetemen jól teljesítő hallgatók érkeznek.

Tovább olvasom

Elméleti kérdések, gyakorlati válaszok

2016.06.09. 09:39

Debrecen – A debreceni Megújuló Energiaparkot június első hétvégéjén olyan látogatók vették birtokba, akik szerettek volna jobban megismerkedni a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségekkel. Az egyre közismertebb napelemek és napkollektorok mellett itt más fejlesztésekkel is találkozhattak.

Tovább olvasom
Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

tv műsor

Kövess a facebookon