Az utolsó mérföld

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Az utolsó mérföld

Bitó László
Polcz Alaine

Jelenkor Kiadó
2007
147 oldal
186 g

2.100 Ft

Polcz Alaine, a Magyar Hospice Mozgalom megalapítója és Bitó László - az eutanáziánál sokkal emberibb-emberségesebb segítséget nyújtó eutelia megalkotója sokat beszélgetett életről-halálról. E párbeszéd-sorozatot Szigethy András szerkesztette e kis kötetté: maradandó gyöngyszemmé. Nádas Péter így ír róla előszavában: „... mindketten felettébb gyakorlati emberek, s párbeszédük (másik) nagy érdeme a gyakorlatiasságon van megalapozva. Felteszik ugyan a kérdések kérdéseit, a lehetséges válaszokat sem kerülik ki, de egyetlen pillanatra sem felejtik a haldoklók és a hozzátartozók hétköznapi gondjait. Ezek egyben a korszak gondjai, az európai társadalmak legégetőbb gondjai. Ellentétes tapasztalataikat és ellenkező felismeréseiket empátiájuktól és emberszeretetüktől vezetve közös fogalmi bokrokba rendezik.

Bitó Lászlóról tudni kell, hogy ötvenhatos politikai menekültként került igen fiatalon az Amerikai Egyesült Államokba, hogy ottani életútját a New York-i Columbia Egyetem tanszékvezető élettan-professzoraként, kutató orvosként, világhírű orvosság feltalálójaként járja végig, majd évtizedek múltán hazatérve, termékeny, eredeti szépíróként és igen küzdőképes közíróként hódítsa meg olvasótáborát.

Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

Kövess a facebookon

Adománygyűjtés a PAX Televíziónak!

A PAX Televízió munkatársai azon fáradoznak, hogy minden jelentős keresztény eseményről tájékoztassák Önöket, elvigyék otthonukba azokat az élményeket, amelyeken Önök személyesen nem vehetnek részt. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak és bízunk abban, hogy közös összefogással sikerül biztosítani csatornánk jövőjét!

Híreink

További híreink