Szerelemről minden házaspárnak

Értesítést kérek a műsor kezdéséről

Kövessen minket a Facebookon!

A Facebookon is megtalál minket!

Hírek, érdekességek, fotók, videók nap mint nap!

facebook.com/paxtv

bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Írjon nekünk!

Szerelemről minden házaspárnak

Dr. Ed Wheat
Gloria Okes Perkins

Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány
2009
320 oldal
351 g

1.500 Ft

 

Ez a könyv szerelemről és házasságról szól: a Te házasságodról és szerelmedről, amit személyesen átélhetsz férjeddel vagy feleségeddel. Az emberek általában azt hiszik, hogy a szerelmi kapcsolat szenvedélyes közjáték olyan férfi és nő között, akik nem házasok - legalábbis nem egymás házastársai. A világ évszázadokon át próbálta meggyőzni őket arról, hogy a titkolt, házasságtörő szerelem sokkal izgalmasabb, mint a házasságon belüli szerelem, de az angol értelmező szótár ezt írja a szerelmi kapcsolatról:"Két személy közötti vonzódás ... a szeretet különleges átélése". Ez a különleges élmény, amivel foglalkozni fogunk, egy gyönyörű, egész életre szóló szerelmi kapcsolat, amit Isten férjnek és feleségnek szánt. Isten gondolataiban született meg az emberek által ismert minden gyönyörűség természetes, egészséges és kielégítő formája. Isten alkotta a házasságot, és Ő találta ki a szerelmet. Ő olyan szerelmi kapcsolatról gondoskodott számunkra, amely izgalmas, örömteli és maradandó beteljesülést nyújt minden házaspárnak, nem csupán néhány kiváltságos személynek.Természetesen mindenkinek a saját felelőssége, hogy a Biblia gondos kutatása során felfedezze Isten elgondolását a házasságára nézve, és kész legyen követni az ott talált elveket, tanácsokat és példákat. E könyv megírásával az volt a célom, hogy segítsek mind a kutatásban, mind pedig a felfedezett igazságok gyakorlati alkalmazásában, hogy ily módon ti is kezdjétek megtapasztalni mindazt a jót, amit Isten eltervezett számotokra a házasságotokban.

 

Rá fogtok jönni, hogy az igei igazságokon és mintahelyzeteken egy alapvető magatartásformáló igazság ragyog keresztül:

 

 

Minden házassággal kapcsolatban Istennek az az akarata, hogy a házaspár teljes embert igénylő lelki, érzelmi és testi vonzódással szeresse egymást, és ez a szerelem egész együttes életükön át folyamatosan növekedjen.

 

 

Ebből az alapigazságból logikusan következik egy másik tény: minden keresztyén házaspárnak lehetősége van arra, hogy kifejlessze ezt a szerelmi kapcsolatot a házasságában, azért, mert ez összhangban áll Isten akaratával.

 

 

Isten teremtett bennünket. Ő találta ki a házasságot és megszentelte, hogy áldásul legyen számunkra, és képessé tett a szerelemre, ezért Ő tudja legjobban, hogyan lehet beépíteni a szerelmet a házasságba. Bizalmasan bele kell vonnunk minden erőfeszítésünkbe, ami arra irányul, hogy Neki tetsző házasságunk legyen. Ha követjük az Ő igazságait, és Isten elvei szerint élünk, akkor kezdjük megtapasztalni, hogy milyen az a házasság, amit Ő kezdettől fogva kigondolt számunkra. Ez "az újdonság varázsával és az azonosulás édes bizonyosságával" tölti be minden napunkat.

 

 

Tartalomjegyzék és néhány oldal

 

 

 

 

 

Értesüljön elsőként
híreinkről, eseményeinkről

Kövess a facebookon

Adománygyűjtés a PAX Televíziónak!

A PAX Televízió munkatársai azon fáradoznak, hogy minden jelentős keresztény eseményről tájékoztassák Önöket, elvigyék otthonukba azokat az élményeket, amelyeken Önök személyesen nem vehetnek részt. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak és bízunk abban, hogy közös összefogással sikerül biztosítani csatornánk jövőjét!

Híreink

További híreink